Polstjärnepriset 2021 | Harald Edin

Visst blir det stormande italienska känslor i detta stycke av filmmusikmästaren Nino Rota, liksom ljuva och skönklingande melodier.

Han kunde skifta stämningsläge på ett ögonblick, känsligt eller dramatiskt, och lyssnarna får bara spänna fast sig och följa med på denna rafflande musikaliska färd. Huvudrollen spelas av kontrabasen som spelar ut hela sitt register på tiljorna, en utmaning som Harald Edin tar sig an med övertygelse i detta framförande vid finalen av Polstjärnepriset 2021. Vid pianot: Peter Friis Johansson.

Polstjärnepriset  arrangeras av Nationellt centrum för musiktalanger, där Vänersborgs kommun och Göteborgs Symfoniker ingår som medlemmar. Stort tack till Intea Vänerparken Vänersborg för prispengarna.

Rota Divertimento concertante, sats 1

Harald Edin kontrabas

Peter Friis Johansson piano

Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!