Stäng
Meny
Tillgänglig till 10 augusti 2018

Berlioz Symphonie fantastique

En favorit i repris i sommarkonserthuset

Berlioz förunderliga Symphonie fantastique med en helt unik klang – framförd med stora klockor specialgjorda för just detta verk.

Den franske dirigenten Lionel Bringuier leder Göteborgs Symfoniker i ett av repertoarens mest storartade och banbrytande verk: Berlioz Symphonie fantastique från 1830. I denna symfoni skapade Berlioz helt nya klangkombinationer när han gestaltade en konstnärs desperata upplevelser och översvallande kärlek. De stora klockorna som kan ses och höras i denna inspelning specialtillverkades för Symphonie fantastique för några år sedan och ger framförandet en unik och auktoritativ klangbild.

Lionel Bringuier har gjort snabb internationell karriär och är sedan 2012 chefdirigent för anrika Tonhalle-orkestern i Zürich. Berlioz Symphonie fantastique tycks vara som gjord för honom liksom svindlande Helix av vännen och kollegan Esa-Pekka Salonen som framfördes under samma konsertkväll.

Medverkande

Göteborgs Symfoniker
Lionel Bringuier dirigent

Inspelad för GSOplay 7 september 2017

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev