Stäng
Meny
Tillgänglig till 10 augusti 2018

Sommarspecial: Taras Bulba

En favorit i repris i sommarkonserthuset

Leos Janáček är en av den tjeckiska musikens stora tonsättare. Med naturinspiration och folkmusik som utgångspunkt skapade han originell och nyskapande musik. Rapsodin Taras Bulba kom till under första världskriget då Janáček i sin musik ville visa att det ryska folket inte kunde kuvas eller krossas. Det är en blodig och tragisk historia om den grymme kosackledaren Taras Bulba som dödar sin egen son, ser den andra bli avrättad av polackerna och sedan själv bränns på bål – magnifikt skildrat i Janáceks musik.

Santtu-Matias Rouvali 2017-

Santtu-Matias Rouvali är chefdirigent för Göteborgs Symfoniker med start säsongen 2017-2018. Han är också chefdirigent för Tammerfors stadsorkester och förste gästdirigent hos Själlands symfoniorkester och Philharmonia Orchestra i London. Santtu-Matias Rouvali har med framgång gästdirigerat orkestrar som Los Angeles Philharmonic, Kungliga Filharmonikerna i Stockholm och Franska Radions symfoniorkester. Han är även aktiv som operadirigent och har spelat in skivor för Ondine och Orfeo. Santtu-Matias Rouvali började sin musikerkarriär som slagverkare och studerade sedan dirigering för Leif Segerstam och Jorma Panula vid Sibeliusakademin i Helsingfors som fostrat flera generationer dirigenter i den absoluta världstoppen.

Program

Janácek Taras Bulba

Medverkande

Santtu-Matias Rouvali, dirigent
Göteborgs Symfoniker

 

Inspelat för GSOplay 4 maj 2017

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev