Stäng
Meny

Om GSOplay

På grund av corona-pandemin är konserterna med Göteborgs Symfoniker stängda för allmänheten den närmsta tiden men i övertygelsen om musikens inneboende och enande kraft finns ännu fler konserter på GSOplay, både förinspelade och direktsända. Här kan alla utan kostnad uppleva Göteborgs Symfoniker på nätet eller via vår app – var man än är.

Du behöver inget konto för att titta på GSOplay, det är bara att gå in på gsoplay.se och börja titta. Ljudet upplevs bäst i ett riktigt bra ljudsystem eller hörlurar av toppkvalitet.

Du kan också titta på konserterna via GSOplay-appen. Den är gratis och laddas ner från App Store eller Google play. Med premiumversionen kan du titta och lyssna offline, utan att riskera avbrott på grund av dålig uppkoppling. Har du frågor om hur du använder GSOplay eller appen så kika in på FAQ-sidan. De förinspelade konserterna finns också tillgängliga i senare versioner av Apple TV (liveinspelningar ser du här på webben).

Titta på GSOplay-konserterna

Avkoppling och känslostarka upplevelser

På GSOplay hittar du de unika ögonblicken när kemin mellan dirigent, orkester och publik är som allra bäst. Genom konserterna och backstagefilmerna blir du snart bekant med orkestern, musikerna, dirigenterna och solisterna.

Besökarna kommer från hela världen: entusiaster och specialister med en passion för klassisk musik som söker efter de bästa musikupplevelserna på nätet. GSOplay når ut till en bred publik och lockar besökare i alla åldrar. Passa på att ansluta till chatten på din dator i samband med livekonserterna och lär känna det globala nätverk du är en del av.

GSOplay är enkelt att använda och ger både avkoppling och känslostarka upplevelser – var som helst och när som helst.

Se konserter

Tekniken bakom inspelningarna

Inspelningarna görs med fjärrstyrda kameror diskret monterade inne i konsertsalen såväl nära musikerna som långt ifrån. Kontrollrummet ligger i en separat ljudisolerad del i Göteborgs Konserthus, där inspelningsteknikerna följer orkesterspelet på en mängd tv-skärmar. Från och med september 2019 görs alla inspelningar i 4K, något som gjorts möjligt av vår sponsor Cobham Gaisler.

För att klippningarna ska vara synkade med musiken finns det alltid en notkunnig på plats som följer med i partituret och guidar teamet rätt i kameravinklar och inzoomingar av instrument.

Ljudet bygger på klassisk gammal Decca-teknik med tre mikrofoner i T-form över dirigenten, ett par mikrofoner för att balansera träblås och slagverk samt ett par ambiencemikrofoner ute i salen. För bearbetningen av ljudsignalen och sounddesignen står Lars Nilsson på Nilento Studios.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!